Últim número Números anteriors Actualitat Punts de venda Entitats col·laboradores

Actualitat

17/02/2020
Editorial Gavarres publica el llibre L'Ajuntament explicat a les meves filles del pedagog David Pujol, un llibre sobre la democràcia i la participació ciutadana al món local

25/01/2016
Ja és a la venda el número 14 de la revista Alberes amb un dossier central dedicat als músics.
10/11/2015
El diumenge 22 de novembre us proposem fer una caminada per les vinyes i el patrimoni de Cantallops amb visita i tast de vins al Celler Vinyes dels Aspres inclosa

La revista Alberes us proposa una sortida per descobrir el patrimoni de Cantallops i els seus voltants: veurem un paisatge empordanès de vinyes i olivars, on destaquen construccions de pedra seca (parets, murs i barraques) i tanques de xiprers. Al final del recorregut farem una visita al nucli medieval del poble on destaca l’antic recinte emmurallat. El guiatge anirà a càrrec de David Molas, responsable del Celler Vinyes dels Aspres. La sortida serà el diumenge 22 de novembre i és apta per a tots els públics.

Programa:
–9.00 h > Trobada davant de les antigues escoles de Cantallops
–9.15 h > Sortida a peu per les vinyes i olivars dels voltants del poble
–10.30 h > Esmorzar al puig de la Costa. Els que vulgueu podeu portar entrepà i beguda. L’organització servirà coca dolça, grana de capellà i vi dolç
–12.30 h > Recorregut pel poble amb visita i tast de vins al Celler Vinyes dels Aspres

Preu sortida
–Adults > 12 euros
–Subscriptors i col·laboradors > 8 euros
–Fins a 14 anys > gratuït

Inscripcions
–Fins divendres 20 de novembre (places limitades)
–Per telèfon: 972 46 29 29 / 669 86 86 01
–Per correu electrònic: petjades@editorialgavarres.cat

Organització
Revista Gavarres

Amb el suport de
Casa Moner
Celler Cooperatiu d'Espolla
Celler Vinyes dels Aspres

28/09/2015
Divendres, 9 d'octubre de 2015: presentació del número 13 d'Alberes amb un dossier dedicat a l'Excursionisme al Centre Cívic de Palau-saverdera.

Participants

    Isabel M. Cortada, alcaldessa de Palau-saverdera
    José Luis Bartolomé, filòleg i col·laborador de la revista
    Joan Padrosa, excursionista i protagonista del dossier
    David Pujol, director d'Alberes
    Àngel Madrià, director de l'Editorial Gavarres

Dia: Divendres, 9 d'octubre de 2015
Hora: 7 de la tarda
Lloc: Centre Cívic

Organitza: Ajuntament de Palau-saverdera i  Revista Alberes

Durant la presentació es projectaran imatges dels palauencs que han sortit a la revista. Després, mentre compartim una copa de cava, es podrà veure l'exposició de fotos de temàtica excursionista d'en Joan Padrosa

20/07/2015
A partir d'aquest divendres serà a la venda el número 13 de la revista Alberes amb un dossier central sobre l'excursionisme.
13/04/2015
El divendres 17 d'abril, l'Editorial Emboscall presenta el llibre «Ignasi Bassedas Galofré, un mestre republicà, maçó i catalanista» d'Àngel Rodríguez Lozano. L'acte tindrà lloc a l'Escola Santa Cecília de Boadella a 2/4 de 8 del vespre i serà presentat per David Pujol.
10/04/2015
El dijous, 16 d'abril de 2015 es farà una presentació del número 12 de la revista Alberes a la llibreria Low Cost de Figueres.

Participants

    Isabel Guzmán, col·laboradora de la revista
    Mia Fàbrega, de la Pastisseria Fàbrega
    David Pujol, director d'Alberes
    Àngel Madrià, director de l'Editorial Gavarres

Dia: 16 d'abril de 2015
Hora: 8 del vespre
Lloc: Llibreria Low Cost (Méndez Núñez, 8)

Organitza: Llibreria Low Cost

27/02/2015
El dissabte 7 de març presentem del número 12 d'Alberes a Sant Miquel de Fluvià. A les 5 de la tarda, abans de la presentació de la revista, hi haurà una visita guiada al Monestir. A les 6 de la tarda es farà la presentació de la revista al Centre Cívic.

Participants

    Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià
    Joaquim Tremoledat, historiador i col·laborador de la revista
    Andrea Ferrer, historiadora i col·laboradora de la revista
    David Pujol, director d'Alberes

Presentació
    Àngel Madrià, director editorial

Dia: 7 de març de 2015
Hora: 5 de la tarda (visita guiada al Monestir) i a les 6, presentació de la revista
Lloc: Centre Cívic de Sant Miquel de Fluvià

Organitza: Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià i Revista Alberes


27/02/2015
El dissabte 14 de març es farà la presentació del número 12 d'Alberes a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Darnius
17/02/2015
El diumenge 15 de març farem una sortida pels voltants de Maçanet de Cabrenys amb el guiatge de Pere Roura
03/02/2015
Aquest dijous, 5 de febrer, a les 7 del vespre, es farà la presentació del llibre Natura litoral del biòleg i col·laborador d'Alberes Josep M. Dacosta. El llibre forma part de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» i ha estat editat per la Dipuació de Girona i l'Obra Social "la Caixa". La presentació, que es farà al Cercle Sport Figuerenc, anirà a càrrec de David Pujol Fabrelles, mestre i director de la revista Alberes.

Dia: Dijous 5 de febrer de 2015
Hora: 7 de la tarda
Lloc: Sala Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc (c. Monturiol, 3), de Figueres
Organitza: Diputació de Girona i Obra Social de "la Caixa"


26/01/2015
Aquest dissabte, 31 de gener, es farà la presentació del número 12 d'Alberes a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries
20/01/2015
A partir d'avui, divendres 23 de gener, és a la venda el número 12 de la revista Alberes amb un dossier central que ens apropa al món dels flequers i pastissers.
22/12/2014
El proper dilluns 29 de desembre s'inaugura l'Espai Empordàna't, un territori, quatre parcs, mil descobertes. L'acte d'inauguració, que comptarà amb la presència de Ferran Mascarell (conseller de Cultura) i Xavier Sanllehí (alcalde de Castelló d'Empúries), tindrà lloc a l'Ecomuseu-Farinera a partir de les 11 del matí. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar els quatre grans espais protegits de l'Empordà i a més, mostrar-ne el seu patrimoni natural, cultural i intangible.
10/12/2014
Del 9 de desembre al 8 de gener la Biblioteca de Castelló d'Empúries acull l'exposició: "La renovació de l'escola pública. De l'Empordà a tot Catalunya". Entre les activitats d'aquest cicle, destaquem la conferència que farà David Pujol (mestre i director d'Alberes) per parlar de la renovació de l'escola catalana i evidentment de l'empordanesa.
24/11/2014
El Museu Memorial de l'Exili (MUME) obra les seves portes i ofereix una visita guiada el darrer diumenge de cada mes. De les 10 a les 14 de la tarda ofereix l'entrada gratuïta al MUME i a partir de les 11 del matí es porta a terme la visita guiada per a particulars. En aquest sentit cal inscriure's amb uns dies d'antelació ja sigui per telèfon o per email.
17/11/2014
El Grup d'Art i Treball de La Jonaquera, que aquest any celebra el seu 32è aniversari, proposa una activitat sobre patrimoni als Porxos de Can Laporta. La xerrada "Aproximació a la vida i a l'entorn dels constructors de dòlmens i menhirs" anirà a càrrec d'Assumpció Heras, arqueòloga i professora d'institut. Aquesta activitat es farà a les 8 del vespre del divendres 28 de novembre.
17/11/2014
Fins al 30 de maig del 2015, cada dissabte es pot visitar el Castell de la Trinitat de Roses. Les visites, que es porten a terme de les 16.00 a 17.00 hores, es fan en català/castellà o francès. Així doncs, aquest dissabte 22 de novembre hi ha la possibilitat de visitar el Castell de la Trinitat per només 5 euros. Els menors de 7 anys hi poden entrar de forma gratuïta.
12/11/2014
L'Institut d'Estudis Empordanesos ha organitzat el cicle de conferències "Activitat productiva i transformació del medi empordanès" entre les quals destaca la xerrada "La població empordanesa i la immigració (1950-2014)" que anirà a càrrec de Josep Playà. Aquest acte, que tindrà lloc el dijous 11 de desembre, servirà per parlar dels homes i les dones del passat empordanès.
04/11/2014
El divendres passat Editorial Gavarres va iniciar-se en el món de la xarxes socials, i ho va fer estrenant perfils de Facebook i de Twitter. A Facebook tenim el perfil de la revista Girones i el d'Editorial Gavarres (que parla de tot el que tingui a veure amb les 5 publicacions de l'editora). Mentrestant, a Twitter tenim un perfil per cada publicació i un espai que ho engloba tot.
29/10/2014
El Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga proposa una sortida al Santuari de la Mare de Déu del Mont (Albanyà) pel proper diumenge 2 de novembre. Tots els que participin a l'excursió podran gaudir d'unes fantàstiques vistes de l'Alta Garrotxa i el pic del Canigó. La sortida té una durada aproximada d'entre 4 i 5 hores.
27/10/2014
El proper diumenge 16 de novembre el Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga organitza una sortida al Castell del Montgrí. Es tracta d'una excursió familiar que dura poc més de 2 hores i que és de dificultat baixa. Els socis i federats poden venir-hi gratuïtament mentre que els no socis hauran de pagar 3 euros per l'assegurança.
24/10/2014
L'Ajuntament de Roses organitza diàriament visites guiades a La Ciutadella. Aquesta activitat, que s'inclou dins el cicle "Passejades d'història", es porta a terme els dies feiners a partir de 2/4 de 4 de la tarda  i els caps de setmana a les 12 del migdia. Les visites es fan en català, castellà, anglès o francès.
17/10/2014
El proper diumenge 19 d'octubre es celebra la IV Fira del Bolet d'Albanyà. Des de les 10 del matí fins les 8 del vespre es faran tota mena d'activitats com parades d'artesania i alimentació relacionades amb el món del bolet, un dinar popular i un concert de gospel.
16/10/2014
El proper 24 d'octubre s'inaugura una exposició i un audiovisual sobre "El romànic a l'Albera". Les activitats, que s'allargaran fins al 2 de novembre, es portaran a terme als Porxos de Can Laporta de La Jonquera. Aquesta iniciativa està organitzada pel Grup d'Art i Treball de La Jonquera.
03/10/2014
Fins el 31 d'octubre, cada dia a 2/4 de 4 i els caps de setmana a les 12 del migdia es celebren les visites guiades "Passejades d'història" a Roses. El preu per a tothom és de 5 euros excepte pels menors de 7 anys, que podran gaudir d'aquestes activitats de forma gratuïta
26/08/2014
El proper diumenge 14 de setembre farem una sortida al Cap Norfeu de Roses amb el guiatge de Josep M. Dacosta
16/06/2014
MARAM Centre d'Interpretació del Peix organitza un cap de setmana en família a través de "L'ecosistema de la Costa Brava". Aquesta activitat, que es portarà a terme el diumenge 29 de juny, servirà per descobrir la fauna i la flora marítima del nostre ecosistema
14/06/2014
El proper dijous 3 de juliol el Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala organitza la visita guiada "Pesca i pescadors". Aquesta activitat, que s'inclou dins les rutes del patrimoni cultural i natural, tindrà lloc al Museu a partir de les 10 del matí 
06/06/2014
El proper 13 de juny la Sala d'Actes de l'Ajuntament de l'Escala acull la presentació de "13 itineraris i 31 propostes", una guia d'itineraris que inclou propostes d'activitats per descobrir detalls del nostre territori que sovint d'escapen de la nostra percepció 
29/05/2014
Els dies 30, 31 de maig i 1 de juny es celebren les Jornades Parc Natural de Cap de Creus. Durant el cap de setmana es portaran a terme tota mena d'activitats com sortides a peu o amb bicicleta, navegar o visitar exposicions de fotografies
18/05/2014
Aquesta exposició fotogràfica, que va a càrrec d'Ivana Larrosa, parla dels oficis artesans. A més, al Museu de l'Anxova i de la Sal també s'hi presentarà el vídeo "Aiguabarreig" d'Antoni Martí i Marina Yxart, una mirada sobre la poesia del paisatge humà
18/05/2014
El proper diumenge 8 de juny es celebra la Mitja marató de muntanya d'Agullana. Es tracta de la 9ena edició d'una cursa que té un recorregut de 21 quilòmetres 
15/05/2014
El Grup d'Art i Treball i el Centre Excursionista Empordanès han organitzat la XXX Alberada (Travessa El Portús-Portbou). Tant el dissabte com el diumenge es faran excursions per les diverses rutes de l'indret
30/04/2014
En motiu de la clausura de l'Any Sant, es portarà a terme la segona edició de la Pujada a peu al monestir de Sant Pere de Rodes des de tots els municipis del Cap de Creus. Totes les rutes finalitzen a l'antic poble de Santa Creu, davant de l'església de Santa Helena de Rodes
29/04/2014
El Museu de l'Anxova i de la Sal celebra un dia de portes obertes en motiu del Dia Internacional dels Museus
29/04/2014
Es tracta d'una visita guiada pel marge dret del riu Fluvià, observant la seva flora i fauna amb aturada a l'illa Caramany i la zona de les dunes mediterrànies
19/04/2014
Durant el cap de setmana Palau-saverdera acollirà activitats com visites guiades (als Aiguamolls de l'Empordà), conferències ("Excursionisme, patrimoni i paisatge") i finalment, també hi haurà una Fira de productes de la comarca i degustació de bou de closa al Cortalet dels Aiguamolls 
18/04/2014
La xerrada, que anirà a càrrec d'Eudald Carbonell, forma part de les V Jornades sobre Patrimoni Històric i tindrà lloc al Museu de l'Anxova i de la Sal 
08/04/2014
"El renaixement de la tonyina roja (de l'almadrava a l'actualitat)", anirà a càrrec de Salvador Garcia Arbós, Pere Vicent Balfegó i Marcel Balfegó  
29/03/2014
La revista Alberes organitza una jornada que comptarà amb la col·laboració de Jordi Sargatal
28/03/2014
L'objectiu d'aquesta activitat és donar a conèixer el poble a través de visites guiades a llocs d'interès turístic i gastronòmic. A part de la ruta de tapes a diversos establiments del municipi, també es faran visites guiades per Palau-saverdera a càrrec de dos historiadors 
07/03/2014
Durant el dia hi haurà diverses activitats com tallers, jocs, concursos, exposicions o degustacions de calçots 
06/03/2014
La presentació de la revista Alberes tindrà lloc al Casal d'avis de Sant Mori a partir de les 5 de la tarda 
26/02/2014
Es tracta d'una xerrada que anirà a càrrec d'Albert Albertí i que s'inclou dins les V Jornades sobre Patromoni Històric de l'Escala 
14/02/2014
L'acte de presentació d'Alberes tindrà lloc a l'Oficina d'Informació de Maçanet a partir de 2/4 de 6 de la tarda 
10/02/2014
Aquest divendres 24 de gener surt a la venda el número 10 de la revista Alberes amb un dossier central que ens aproparà a la vida escolar dels nostres pobles a partir del testimoni directe de mestres i alumnes
23/01/2014
Es tracta d'una activitat organitzada per Salines Bassegoda en el qual tots els participants rebran un obsequi   

Mecenatge

Destaquem

Germà Agustí 1 · 17244 Cassà de la Selva · T 972 46 29 29 · gestio@editorialgavarres.cat © 2010 Editorial Gavarres · Avís Legal · Tots els drets reservats