Últim número Números anteriors Actualitat Punts de venda Entitats col·laboradores

Gavarres. Número 27

Envia a un amic Subscripció a la revista
DIA DE PUBLICACIÓ > 16 de juny de 2015   |    TIRADA >2.800 exemplars   |    ISSN >Paper: 2013-3650 // Digital: 2013-3669
Dossier: Refrescos i licors
Abans que les multinacionals i grans empreses imposessin i uniformessin els productes que havíem de prendre, a moltes viles, petites empreses i destil·leries modestes preparaven i embotellaven begudes refrescants o licors per satisfer la set d'aquells consumidors que no prenien o no en feien prou amb l'aigua o el vi. Carbòniques com Can Vidal -de Girona-, Can

 
Negre -de la Bisbal d'Empordà-, o destil·leries, com Anisats Duran -de Cassà de la Selva- o Bonet -de Sant Feliu de Guíxols- ens retornaran la memòria d'aquells anys en què sifons, gracioses, estomacals, licors i begudes refrescants artesanals omplien els gots als bars i els prestatges de les cases.
Articles del dossier
El sifoner! // Pitu Basart
Aigua de roses // Elvis MallorquíCasa Negre de la Bisbal // Martí CortadellasVi de saüc i xampanyet // Joaquim Planas i Helena PinsachLa guerra de les carbòniques // Sílvia YxartAlambins i 'alcatares' // Eduard BaulidaEl repartidor de La Inmortal // Carles SerraDestil·leries Regàs // Meritxell Daranas Els anisats // Pitu BasartL'Iris de can Batallé // Pitu BasartD'empleada a mestressa // Joan PinsachCan Serrat, de Tossa // David Moré
L'estomacal Bonet // Àngel Jiménez
Refrescos a la Platja d'Aro // Albert López TaulerEl Sidral Mundet // Albert VilarA Palamós, tres gasoses // Jaume BadiasCama i Dalmau // Jordi TurróLa Moderna de Palafrugell // Teresa Bonal i Nuri SàbatCarbòniques Lluís Torrent, de Verges // Salvador VegaAntonio Perich i la gasosa La Pitusa // Joaquim Planas i Helena PinsachLa Mascota de Sant Feliu // Àngel JiménezLa Pepita Brancós // Anna M. OlivaLa Dolors Taberner // Eli Serra
Articles de patrimoni
Etnologia El vi grec // Elvis Mallorquí
Etnologia L'art de caçar la becada // Pitu Basart
Arqueologia L'església de Sant Benet de Tossa // Joan Llinàs
Gastronomia Cuina familiar entre el XIX i el XX // Pep Vila
En mar Barques vorejant les Medes // Jaume Badias
Flora El futur del llorer // Dolors Verdaguer et al.
Plantes i remeis En Narcís Artau // Anna M. Oliva
Altres articles
Primers relleus Exhumacions transitòries // Joan Domènech
Conversa Lluís Molinas // Pitu Basart
Retrat de família Els Parera de Llambilles // Carles Serra
Perfil Gervasi Sais // Joan Pinsach
Perfil Josefa Andrade // David Pujol
Perfil Pere Colomer // Enric Ramionet i Joaquim Planas
Perfil Victòria Colomer // Pitu Basart
Indret Llofriu // Sandra Bisbe
Una mirada en el paisatge Les muralles del paradís blau // Lluís Freixas Mascort
A peu Pel pla i l'aspre de Jafre // Salvador Vega
A peu Per la vall de Bell-lloc // Daniel Sabater
Memòria fotogràfica Els jocs // Pep Ros

Mecenatge

Destaquem

Germà Agustí 1 · 17244 Cassà de la Selva · T 972 46 29 29 · gestio@editorialgavarres.cat © 2010 Editorial Gavarres · Avís Legal · Tots els drets reservats